Vědecký výzkum - Jízda na koni může zlepšit inteligenci vašich dětí

Vědecký výzkum - Jízda na koni může zlepšit inteligenci vašich dětí

Jedna z nejproduktivnějších univerzit v Japonsku zkoumala studie, které naznačují, že pravidelná jízda na koních může podpořit intelektuální výkon a zvýšit akademický úspěch mladých lidí ve vzdělávání.

 

Toto přichází poté, co vědci na (TUA) strávili dlouhou dobu studováním vlivů vibrací poslaných přes tělo jezdců z pohybu koně. Doporučuje se, aby tyto akce pomohli podpořit a stimulovat (SNS); impulsní cesta, která komunikuje s mozkem.

Zejména SNS aktivuje část mozku, která je zodpovědná za učení, paměť a řešení problémů, což naznačuje, že jízda na koních může po této účasti výrazně zlepšit tyto tři dovednosti.

 

Studie použila tři různá plemena koní, které všechny poskytly kontrastní výsledky. Obecný závěr však byl, že tyto vibrace zvyšují citlivost kognitivních schopností dítěte. Celé šetření bylo zveřejněno za pomoci TUA.

Testy byly provedeny se 106 dětmi smíšeného pohlaví, ve věku 10-12 let. Každé dítě se zúčastnilo řady kognitivních a matematických testů před a po účasti v konkrétní aktivitě. Jedna skupina byla jízda na koni, druhá skupina chůze a třetí skupina odpočívala. Výsledky ukázaly, že ani jedno dítě nemělo při testování po jízdě na koni nesprávné otázky.

Plemeno koně se v testování skutečně ukázalo jako zásadní, protože způsob, jakým se každý ze tří koní pohyboval, byl jiný. Některé děti nosily senzory, které měřily trojrozměrné zrychlení koně. Když kůň krokuje, klusá nebo cválá produkují se různé pohyby podle typu těla. V tomto konkrétním experimentu byl druhý ze tří koní, který byl z chovu Kiso, za předpokladu, že je jezdec s výrazně vyšší sílou než ostatní, což znamená, že vibrace, které získaly, byly také silnější.

 

V pořádku

Soubory cookie nám pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat naše služby. V případě dalšího využívání webu vyjádříte souhlas s pravidly a zásady používání cookies.

Načítám, prosím vydržte...